latest Post

Reklama

Starinski đuveč od raznog povrća

starinski đuveč od raznog povrća

Sastojci  10 osoba
sastojci za đuveč:
3 veće,mlade tikvice
6 manjih patlidžana
3 veće glavice crvenog luka
3 veća paradajza,rajčice
4 veće paprike,raznih boja
2-3 veća režnja češnjaka,bijelog luka
zeleni peršin
sol,papar po ukusu
250 ml. običnog ulja,može i maslinovo.


Priprema
1.
PRIPREMA:

Tikvice lagano operite(ako su domaće,ne ih guliti,jer svi vrijedni vitamini i minerali su u korici).Narežite tikvice na kolutove ili kockice.Patlidžane također.Narežite crveni luk,paradajz-rajčice,na manje komade,a paprike na rezance.
2.
U veću posudu ulijte ulje(može i maslinovo),pržite sve povrće,kada se ukuha(smanji sok)posolite,popaprite po ukusu,dodajte češnjak i narezani zeleni peršin.
Poklopite, i pirajajte(dinstajte)na laganoj vatri još cca-20 minuta.Ako je previše soka,pojačajte vatru i kuhajte otklopljeno da se ispari.
3.
Razdijelite u staklenke,dobro zatvorite.Složite staklenke(tegle) u lonac ,nalijte vode  do 2/3 dolje bi trebala biti mrežica(nisam je imala,pa sam stavila čiste kuhinjske krpe).Poklopite lonac  i od časa kad provri,sterilizirajte 10 minuta.

4.
Ostavite da se ohladi u vodi ,najbolje preko noći.
Posluživanje
Složite staklenke,tegle,  i neka vam stoje na tamnom,hladnom i suhom mjestu.Zimi ga samo podgrijte!



About Admin

Admin
Recommended Posts × +

0 komentari:

Objavi komentar