TORTA OD SIRA - CHEESECAKE
Najbolji i najjednostavniji recept za Cheesecake. Moj zaručnik je veliki obožavatelj Torte od sira, te svaki puta kada je napravim poliže tanjur :) Svakako se isplati isprobati ovaj recept jer ćete dobiti nevjerojatno ukusni kolač.
Sastojci 4 osobe
Tijesto
10 žlica Pšeničnog oštrog brašna
120 g maslaca
2,5 žlice šećera
1 žumanjak
na vrh noža soli
naribana korica 1 limuna
malo praška za pecivo
Krema od sira
6 žlica šećera
2 paketića van. šećera
sok od pola limuna
1/2 kg svježeg sira
4 jaja
Krema od vrhnja
400 ml kiselog vrhnja
2 paketića van. šećera
3 žlice šećera
Priprema
Tijesto:
1.
Brašno pomiješajte sa maslacem narezanim na listiće. U sredini napravite udubinu, u koju stavite šećer, žumanjke, sol, limunovu koricu i prašak za pecivo.
2.
Pomiješajte sve sastojke, te zamijesite gipko tijesto.
3.
Pećnicu zagrijte na 200°C. Tijesto razvaljajte u krug promjera vašeg lima za pečenje, položite na lim i pecite jedno do 10 minuta na srednjoj prečki da postanu svijetlosmeđi.
Krema od sira
1.
Smutite kremu dok se podloga peće. Odvojite žumanjca od bjelanjaka, te slupajte bjelanjke u čvrsti snijeg, polagano dodajte šećer, van. šećer, (stalno miksajući) i žumanjke, kada ste dodali žumanjke, kratko promiješajte, dodajte sir, limunov sok i opet kratko promiješajte.
2.
Kada je podloga svijetlosmeđa, pećnicu SMANJITE na 170°C., kremu izlijte na podlogu i vratite sve u pećnicu još 20 min
3.
Kad je torta skoro pećena, pripremite kremu od vrhnja.
4.
Za kremu od vrhnja pomiješajte vrhnje i šećer i izmiksajte.
Nakon što se pekla 20 min izvadite tortu iz pećnice, prelijte kremu od vrhnja po njoj, vratite u UGAŠENU pećnicu.
5.
Izvadite tortu iz pećnice nakon 5 minuta, nemojte se preplašiti, torta je još uvijek jako mekana, ostavite je da se ohladi (u kalupu) i hladnu je stavite u frižider.
Posluživanje
Tortu poslužite hladnu. Dobar tek :)
0 komentari:
Objavi komentar