latest Post

Reklama

Pikantni perkelt od miješanog mesa

Maštoviti gulaš kutak

Sastojci  4 osobe
4 žlice ulja
300 g svinjskog mesa
300 g junećeg mesa
1 lista Lovora sušenog Podravka
1 Fant za gulaš i paprikaš
100 ml bijelog vina
½ žličice Mljevene ljute crvene paprike Podravka
300-400 g kuhanog krumpira


Priprema
1.
Meso narežite na kockice.

2.
Na zagrijano ulje stavite prvo junetinu, kratko popecite, dodajte svinjetinu i još popecite da meso dobije lijepu boju.
3.
Podlijte s vinom, malo vode, dodajte lovor i pirjajte poklopljeno da meso omekša.
4.
Maknite s vatre i dodajte oko 700 ml vode i uspite sadržaj vrećice Fanta.
5.
Vratite na laganu vatru.
6.
Kuhajte još 15 minuta i dodajte ljute paprike, ovisno koliko želite da je jelo ljuto.
Posluživanje
Perkelt poslužite s kuhanom tjesteninom ili kuhanim krumpirom koji se doda u jušno jelo kod posluživanja.
Savjet
Meso umjesto na kockice možete narezati i na tanje rezance.

About Admin

Admin
Recommended Posts × +

0 komentari:

Objavi komentar