latest Post

Reklama

Čupavac pita

Čupavac pita

Sastojci  12 osoba
crna kora(2kom)
220g brasna
1/2kesice prasak za pecivo
30g kakaa u prahu Dolcela
70g sećera ( kristal)
50ml mleka
+-20ml mleka
100g masti li putera ili margarina
kokos kora(2kom)
200g brasna
1/2kesice Prašak za pecivo Docela
50g Kokosova brašna Dolcela
70g sećera ( kristal)
50ml mleka
+-20ml mleka
100g masti ili margarina ili putera
crni fil
400ml mleka
4kasike sećera ( kristal)
1kasika ruma
1 Puding čokolada Dolcela
50g cokolade
125g margarina
kokos fil
400ml mleka
4kasike secera
1 Premium puding kokos Dolcela
50g bele cokolade
4kasike kokosa
125g margarina
jos..
kokos za posipanje

Priprema
1.
Za crnu koru :
Pomesajte sve suve sastojke,dodajte prvo mast otopljenu ili margarin,promesajte pa tek onda dodavajte mleko,ja sam potrosila oko 60 ml. mopzda ce vama trebati 50 ili 70 ,zato polako,sve zavisi od brasna i kakaa :)
Bitno je da testo bude mekano ne lepljivo.
Podelite testo na 2 dela razviojete 2 kore velicine 20x30 cm i ispecete na prevrnutom plehu na koji ste stavili pek papir .Peku se na 200 stepeni 10 minuta.

2.
Za bele kore ,kokos koru,isto uradite kao i sa crnim korama..
Pecete na 200 stepeni 10 minuta cim vidite da krajevi kore pocinju da rumene vadite iz rerne,moraju ostati bele.
3.
Fil crni:
U posebnu serpicu sipate 300 ml mleka,dodate secer i rum i stavite da provri,u ostatak mleka razmutite puding .
Sklonite serpicu sa vatre i dodate puding ,sve mesajte zicom da se ne stvore grudvice,vratite na vatru i skuvajte gusto.Dodajte cokoladu i promesajte dok se ne otpi.Ostavite da se prohladi u mlak fil umutiti margarin koji ste prethodno umutili i omeksali.

4.
Fil beli:
U posebnu serpicu sipate 300 ml mleka,dodate secer i  stavite da provri,u ostatak mleka razmutite puding .
Sklonite serpicu sa vatre i dodate puding ,sve mesajte zicom da se ne stvore grudvice,vratite na vatru i skuvajte gusto.Dodajte cokoladu i promesajte dok se ne otpi i dodajte kokos.Ostavite da se prohladi u mlak fil umutiti margarin koji ste prethodno umutili i omeksali.

5.
Redjate :
Crna kora
beli fil
bela kora
crni fil
crna kora
beli fil
bela kora
crni fil
i odgore pospete kokos
Kolac ostaviti da prenoci,sutradan se lepse sece,mozete seci na snite ili na kocke ostrim malim tankim nozem koji ste potopili u vrucu vodu ili skalpelom.


About Admin

Admin
Recommended Posts × +

0 komentari:

Objavi komentar